Welkom

Beste lezer,

Welkom op deze plek waar alles nog mogelijk is.
Welkom in het hoofd van de schrijver Jeroen Olyslaegers en dat van zijn compagnon de route Stef Franck.
Op deze website gaat U heel het proces kunnen volgen van het tot stand komen van mijn nieuwe roman, het zoeken en het tasten. U vindt hier, opgehangen aan trefwoorden, de leesvruchten van een gezamenlijk vooronderzoek.

Dat zit zo: mijn bloedbroeder Stef Franck en ik, kennen elkaar al meer dan vijfentwintig jaar. We weten van elkaar wat we mooi vinden, wat onze verbeelding prikkelt, wat onze hartslag de hoogte in jaagt. Zo gaat dat met vrienden die elkaar doodgraag zien. Soms is het nog handig op de koop toe. Stef heeft, los van mij, in de loop der jaren heel wat boeken over de zestiende eeuw en aanverwante onderwerpen verzameld, die ik nu zou kunnen gebruiken in een roman die reist naar het zestiende-eeuwse Antwerpen. Wat van pas kan komen, brengt hij al lezend bij mekaar, hier op deze blog en zet daarbij sommige zinnen in het vet. Dat zijn knipogen naar mij. Ik hoor hem dan denken: "Hier gaat Jeroen op kicken. Hier moet hij iets mee doen." Aan de hand van mijn reacties, en commentaar over en weer, zoeken we het samen verder uit, krijgen ideeën een eerste gestalte, vinden flarden tekst hun eerste lezers, kan ik aan de slag.

Deze plek is een ongegeneerde tête-à-tête tussen twee vrienden... En U bent uitgenodigd om het even onbeschaamd gade te slaan. De blog groeit gestaag, wordt voortdurend aangevuld. Eens het boek er is, zorgt hij voor de nodige context bij de historische setting. En ondertussen maken wij U deelachtig aan het verkennen van alle mogelijkheden. We zijn zo ijdel om te denken dat ook U er nu al plezier kan beleven... Van wat bovenkomt bij het delven, gebruiken we lang niet alles. We gooien het in de groep.

Geen idee waar we gaandeweg op afstevenen. Ik heb tot dusver een droom, een ideetje of twee en wat Stefs enthousiasme, zijn adelaarsblik en dolle pret me brengt. Dat is al heel wat.
Ik heb vooral veel goesting om te schrijven.
Ik heb zin in WILDEVROUW.
Nu gij nog.

Jeroen Olyslaegers, augustus 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.